HTML

Öt perc Haydn

Adjon nekünk 5 percet és olvasson el ezen a blogon minden információt a Haydn-év záróakciójáról, a későbbiekben pedig kísérje figyelemmel az Accord Vonósnégyes mini Haydn-koncertjeit ugyanitt!

Archívum

5 perces gerilla-támadás a Parlament ellen!

2009.12.09. 12:34 :: BYS

Négy gerilla hangszertokoknak tűnő tárgyakkal hatolt be a Parlamentbe december 7-én.
A biztonsági kamerák felvételei később minden kétséget kizáróan bizonyították: valóban hangszertokok voltak…

A magyarázat egyszerű:  Az "Adjon még 5 percet Haydn-nak"-akció keretében sor került az első mini-koncertre a Parlament épületében, pontosabban, a Parlament folyosóján. A "közönség" döbbenten vette tudomásul a tényt, hogy "közönséggé" avanzsált, az Országház boltívei pedig spontán-koncertteremmé. Az Accord Quartet ugyanis a Magyar Országgyűlés Ifjúsági, szociális és családügyi bizottsága előtt rögtönzött rövid Haydn-gerillakoncertet, előadván a zeneszerző Napfelkelte címet viselő B-dúr vonósnégyesének (Op. 76 no. 4) első tételét. A bizottság elnöke, Dr. Vidorné Dr. Szabó Györgyi, Dr. Szili Katalin, az Országgyűlés volt elnöke, a bizottság tagjai és számos parlamenti képviselő együtt élvezhette, ahogy a teret eddig soha nem látott (hallott) módon tölti be a zene. Kétségtelen, mindannyian örömmel adtak "5 percet Haydn-nek".

 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló parlament akció! accord quartet 5 perc haydn

A bejegyzés trackback címe:

https://5phaydn.blog.hu/api/trackback/id/tr891585640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása